oSala

Gimenei, Mājai, Dārzam...

Īstermiņa aizdevumi

Aizņemieties atbildīgi, izvērtējot iespējas atmaksāt aizdevumu!

Citus piedāvājumus skatīt šeit >>>

 


Karbonādes šašliks

 Sastāvs:

 cūkgaļas karbonāde - 3 kg.
 sīpols - 10 gab.
 etiķis - 4 - 5 ēd.k.
 melnie pipari - 1 tējk.
 baltie pipari - 1 tējk.
 sāls - 1 ēd.k.
 citrons - 2 gab.

 

 Pagatavošana:

Gaļu sagriež gabaliņos. Etiķi atšķaida ar glāzi ūdens. Sīpolu sagriež šķēlītēs.
Katliņā ieklāj slāni no sīpoliem, pēc tam slāni gaļas, uzber sāli, piparus, atkal liek sīpolus, tad atkal gaļu, un garšvielas. Pielej ūdenī atšķaidīto etiķi, uzliek vāku un atstāj uz 3 stundām. Pēc tam gaļu ar rokām samaisa, katlu līdz augšai pielej ar ūdeni un pievieno viena citrona sulu. Atstāj nostāvēties vismaz uz 24 stundām.
Cepot šašliku, neilgi pirms noņemšanas no oglēm, aplej šašliku ar citrona sulu vai vīnu. Tad noņem no uguns un ieliek slēgtā traukā uz aptuveni 15 minūtēm, tad šašliks kļūs maigāks, un nebūs tik sauss.

 

Cūkgaļas šašliks ar alu

 Sastāvs:

 cūkgaļa
 kečups
 majonēze
 dilles
 pētersīļi
 sīpols
 citrons
 citas garšvielas
 0,5 litrus alus

 Pagatavošana:

Sagriež cūkgaļu nelielos gabaliņos. Sākumā liec traukā pa kārtām - vispirms gaļa, tad zaļumi, sīpoli, atkal gaļa utt. Pa virsu spiež kečupu, majonēzi, uzber garšvielas, pielej alu. Tad ņem un visu rūpīgi samaisa. Pārgriez uz pusēm citronu. Pus citronam izspied sulu un pieliec klāt marinādei, otru pusi sagriez šķēlītes un iemaisi. Šo vislabāk gatavot iepriekšējā dienā, lai nākamajā to varētu cept un tas būtu labi samarinējies.

Šašliks piparmētru laima marinādē

Sastāvs

 50 grami eļļa
 300 grami pētersīļi
 20 grami piparmētras
 1 gab. laims
 1 gab. citrons
 1 litrs kefīrs
 sāls un pipari

 Pagatavošana:

Kefīru ielejam lielā traukā. Sakapājam pētersīļus, un piparmētras līdz sāk izdalīties sula, pievienojam sāli un piparus un eļļu – tad šo masu pievienojam kefīram un samaisām.
Laima mizu un citrona mizas iegriežam marinādē. Laimu un citronu svaigo sulu izspiežam marinādē.
Marināde der jebkurai gaļai. Liekam gaļu iekšā, iemīcām kārtīgi marinādē un liekam ar aizvērtu vāku ledusskapī uz dienu.

Cūkgaļas šašliks ar majonēzi un sinepēm

 Sastāvs:

 cūkgaļa
 majonēze
 ķiploks
 citrons
 šašlika garšvielu maisījums
 sojas mērce
 sinepes

 Pagatavošana:

Sagriež cūkgaļu nelielos gabalos. Tad ķeries pie marinādes gatavošanas. Vispirms, samaisi majonēzi ar saspiestu ķiploku (pēc vēlēšanās), piespied citrona sulu, pievieno šašlika kopējo garšvielu, pielej nedaudz sojas mērces, pievieno sinepes (var pavairāk). To visu samaisa un iegūtajā marinādē iecilā sagrieztos gaļas gabaliņus.

Cūkgaļas šašliks tomātu sulā

 Sastāvs:

 cūkgaļa
 majonēze
 tomātu sula
 karijs
 čilli pēc vēlēšanās
 sāls
 pipari
 garšaugi

 Pagatavošana:

Sagriež cūkgaļu nelielos gabaliņos. Samaisa pārējās sastāvdaļas un iegūtajā mērcītē iecilā gaļas gabaliņus. Šajā marinādē gaļa jātur vien dažas stundas un tā jau ir gatava cepšanai.

Šašliks minerālūdenī

 Sastāvs:

 gaļa
 gāzēts minerālūdens
 sojas mērce
 sīpoli
 šašlika garšvielu maisījums
 sāls

 Pagatavošana:

Sagriež gaļu, pārlej to ar minerālūdeni. Atstāj uz pusstundu. Pēc tam minerālūdeni nolej un pievieno sojas mērci, sagrieztus sīpolus, garšvielas. Visu samaisa, var pievienot vēl nedaudz sāli. Ļauj visam ievilkties pāris stundas un var jau cept.
P.s. Vari, protams, gatavot arī tradicionālo šašliku, kura marinādei nepieciešams vien sāls, pipari, lauru lapa, etiķa esence un sīpoli.

Šašliks adžikas marinādē

 Sastāvs:

 cūkas vai vistas gaļa
 sīpoli
 sinepes
 adžika
 zaļumi

 Pagatavošana:

Sagriež gaļu nelielos gabalos un pievieno tai visas sastāvdaļas. Cik daudz ņemt katru marinādes sastāvdaļu, tas jau ir tavas gaumes jautājums. Atstāj vēsā vietā visam ievilkties. Faktiski gaļa ir gatava cepšanai jau nākamajā dienā.


  
 

Šašliks citrona un bazilika marinādē

 Sastāvs:

 gaļa
 divi citroni
 baziliks
 sīpoli
 sāls
 pipari

 Pagatavošana:

Sagriež gaļu, uzlej tai virsū no diviem citroniem izspiestu sulu, pieliec sagrieztu baziliku un sīpolus. Atstāj uz dienu, divām ievilkties.

Vistas gaļas šašliki

Vistas šašliks armēņu gaumē

 Sastāvs:

 vistas fileja
 melnie pipari
 sīpols
 sviests

 Pagatavošana:

Vistu sagriež nelielos gabaliņos, saberz ar sāli un pipariem. Liek uz oglēm cepties. Pa laikam pārlej ar izkausētu sviestu.

Vistas šašliks apelsīnu sulas marinādē

 Sastāvs:

 vistas gaļa
 apelsīnu sula
 medus
 čilli
 sāls

 Pagatavošana:

Sagriež vistas gaļu nelielos gabaliņos, pārlej ar apelsīnu sulu, pievieno nedaudz medus, čilli un sāls. Samaisi visu un ļauj tam ievilkties uz dienu

.

  
 

Vistas šašliks ar zemesriekstiem

 Sastāvs:

 kilograms vistas gaļas
 200 grami sāļo zemesriekstu
 ķiploks
 pustējkarote malta ingvera
 vīna etiķis
 sojas mērce
 eļļa

 Pagatavošana:

Sagriež nelielos gabaliņos vistas fileju. Virtuves kombainā liec divas ķiploka daiviņas, sāļos zemesriekstus, maltu ingveru, divas ēdamkarotes etiķa, sojas mērci, samaļ. Beigās pievieno nedaudz eļļas. Pusi riekstu mērces uzlej uz sagrieztās vistas filejas, pārējo noglabā pasniegšanai ar jau izceptiem šašlikiem. Šajā marinādē gaļa jāmarinē aptuveni stundu, divas un tā jau būs gatava cepšanai.

 

 

 


 

Tavas lapas stils

Izvēlies Dizainu
Izvēlies Dizainu
Izvēlies Dizainu
Izvēlies Dizainu
Izvēlies Dizainu
Izvēlies Dizainu
Izvēlies Dizainu
Izvēlies Dizainu
Izvēlies Dizainu
Izvēlies Dizainu
Izvēlies Dizainu
Izvēlies Dizainu
Izvēlies Dizainu

 

Brīva vieta Jūsu reklāmai

 

Šeit var atrasties Jūsu reklāma.

 

Rakstiet uz Kontakti

 

Cenas pēc vienošanās 

Saliniekiem

Saņem jaunumus e-pastā